Η αμοιβή για την εκπλήρωση ενός καθήκοντος , είναι η δυνατότητα να εκπληρώσουμε ένα άλλο!!!!!

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ SPECIAL OLYMPICS ATHENS 2011

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ATHENS 2011
 
Προτεραιότητα του Π.Σ. η ασφαλής:
1. διεξαγωγή των αγώνων,
2. μετακίνηση των αθλητών,
3. παραμονή αθλητών και συνοδών τους στην Αττική. 

   Οι  αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος ορίζονται από το Ν. 4661/1930, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και εφαρμόζεται σε όλη την Ελληνική επικράτεια για την πρόληψη και για την κατάσβεση πυρκαγιών καθώς επίσης και για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. 
    Καλείται, λοιπόν,  να  διαδραματίσει  σημαντικό  ρόλο  τόσο  κατά  την προετοιμασία  όσο  και  κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics 2011 στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την αποστολή του.
   Μέριμνα  Π.Σ.  κατά  τη  διάρκεια  των  Special Olympics 2011 είναι η διασφάλιση του δασικού και του αστικού τομέα.
   Όσον αφορά στο δασικό τομέα, μέριμνα του Π.Σ. είναι η διασφάλιση των εγκαταστάσεων  στέγασης  (ολυμπιακό χωριό)  στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα. 
   Στον αστικό τομέα, το Π.Σ. λαμβάνει μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και των χώρων στέγασης και εστίασης των αθλητών και των συνοδών τους. 
    Σε  επίπεδο  περιφέρειας,  το   Π.Σ.  διασφαλίζει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στους τομείς πυρόσβεσης και διάσωσης. 

Επιμέρους μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει το Π.Σ.
  • Συνεχής φύλαξη των εγκαταστάσεων στέγασης των αθλητών στον Άγιο Ανδρέα για την αποφυγή ατυχημάτων από πυρκαγιά, εγκλωβισμούς κλπ.
  • Συνεχής παρουσία μονάδων για την άμεση αντιμετώπιση ατυχήματος εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Πλήρης ανάπτυξη του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης (με τη χρήση πόρων στους χώρους διαμονής και διεξαγωγής των αγώνων και με τους πόρους που βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία, σε πυροσβεστικούς σταθμούς και υπηρεσίες) βάσει του βαθμού επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.
  • Καθημερινή επιθεώρηση των εγκαταστάσεων, αθλητικών και μη, από τους προκαθορισμένους υπευθύνους πυρασφαλείας, βάσει των αντίστοιχων σχεδίων.
    Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το Πυροσβεστικό Σώμα καλύπτει τις ξενοδοχειακές  εγκαταστάσεις  που  θα  φιλοξενήσουν  τις αποστολές, κάνοντας χρήση πόρων που  βρίσκονται σε στρατηγικά και κομβικά σημεία της αστικής περιοχής,  ώστε να εξασφαλισθεί άμεση επέμβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Τα παραπάνω μέτρα ενισχύονται υπηρεσιακά από:
  • Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», το οποίο εγκαθίσταται πλησίον της περιοχής εκδήλωσης του συμβάντος και διευκολύνει την επιχειρησιακή του διαχείριση.
  • Η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος θα εμπλακεί κατά τη διάρκεια τέλεσης των αγώνων με:
1. μία ομάδα αυτοδυτών που θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά,
2. την ομάδα αντιμετώπισης Χ.Β.Ρ.Π απειλής,
3. τη διάθεση πεζοπόρου τμήματος της 1ης Ε.Μ.Α.Κ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και λήξης στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο.
ΠΗΓΗ : ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: